סוף השבוע הולך ומתקרב, ואתם שום מתחילים להתלבט מה להכין לקראת השבת? ובכן, אין ספק שערבי שישי עם המשפחה זה זמן מיוחד, כזה שכיף להכין בו מאכלים טעימים, מפנקים ולא שגרתיים, ובינינו – מה יותר מפנק ממנה בשרית טעימה ומשובחת? עם זאת, יש לא מעט מתכונים שהם קצת מורכבים עם תהליכים די ארוכים וזה לא מתאים לכל אחד. למרבה המזל, כשמדברים על בשר האופציות הן די מגוונות ובהחלט אפשר למצוא מתכונים שונים שהם פשוטים הרבה יותר. אם גם אתם מחפשים לגוון את המנות ובפרט את ההיצע הקולינרי הבשרי על שולחן השבת שלכם, אנחנו רוצים לחלוק כמה רעיונות מנצחים למנות בשר משגעות שאפשר להכין בלי הרבה בעיה. נאמר מראש שחלק מהמתכונים הם בדרגת קושי בינונית, אבל אנחנו בטוחים שעם הכנה מראש וסיוע של מישהו במשפחה עם קצת ניסיון תוכלו להוציא מנות טעימות ומפנקות. בתאבון!

צלי בקר

אז הנה מתכון בדרגת קושי קלה על בינונית שבהחלט תוכלו לנסות להכין בעצמכם. בשביל להכין אותו אתם צריכים נתח עסיסי לצלי בקר ויש לבחור בגודל מתאים לפי מספר הסועדים. את הנתח משרים בתערובת של שמן זית, סילאן, שום קצוץ, מלח גס, פלפל שחור, עלי טימין ורוזמרין יבשים ובצד אפשר לשים בצלצלי שאלוט וערמונים קלופים.

אחרי השרייה של כמה שעות לכל הפחות (עדיף לילה שלם במקרר), שמים בתנור על חום של 150 מעלות למשך שעתיים וחצי עד שלוש. מתכון יחסית פשוט עם טעמים בהחלט מיוחדים ומפנקים.

פאי רועים

רעיון די מיוחד לבשר טחון שבהחלט יכול להפתיע את הסועדים בשולחן השבת. כל מה שאתם צריכים זה לבשל תפוחי אדמה ולהפוך אותם לפירה (ואפשר באופן כללי להכין פירה וליהנות מהמרקם המשגע והממכר). במקביל, להקפיץ בשר טחון איכותי עם תבלינים שאתם אוהבים ורצוי גם קצת ירק. חשוב להקפיץ את הבשר קלות מפני שהוא נכנס בהמשך לתנור ואתם לא רוצים להגיע למצב של בישול יתר. לאחר מכן מסדרים שכבה של בשר על הפיירקס ועליה בצורה מסודרת עוד שכבה של פירה. עם מזלג יוצרים פסים בשביל המראה ומכניסים לתנור לעשרים דקות בערך. אם אתם לא שומרי כשרות אפשר להוסיף חמאה לפירה או גבינת צ'דר למעלה בזמן האפייה.

מאפה בשר ובצק עלים

גם כאן מדובר על מתכון בדרגת כושר בינונית והוא יצריך מכם מעט היכרות עם בצק עלים. עם זאת, אם עדיין לא יצא לכם להכין דברים דומים אנחנו בהחלט מעודדים אתכם לנסות. בדומה למתכון הקודם, גם כאן צריך להקפיץ על המחבת בשר טחון עם תבלינים, ירק שום (ואפשר גם פלפל חריף אם אתם חובבי חריף). את הבשר יש לסדר בצורה מסודרת בתוך הבצק ולחתוך לחתיכות קטנות של מנות אישיות. שמים בתנור עד שהבצק מוכן והתוצאה היא למעשה בורקסים בשריים טעימים ומשובחים במיוחד.

מנות בשר משגעות לערב שישי עם המשפחה

מוקפץ עם בקר

אם המשפחה שלכם אוהבת מוקפץ, אתם בהחלט יכולים לשדרג להם את המנה ולהכין להם מוקפץ טעים ומפנק עם בשר. כל מה שצריך זה לחתוך ירקות לרצועות ולהקפיץ אותן עם תבלינים ורטבים מתאימים כמו סויה, צ'ילי וכן הלאה. במקביל יש להקפיץ חתיכות קטנות של בקר ואחר כך לערבב הכל ביחד (אם אתם רוצים אפשר כמובן להוסיף אטריות מסוגים שונים כמו אטריות ביצים ואורז).

לסיכום – כפי שאתם רואים זה לא באמת מסובך לחשוב על מנות ייחודיות ושונות עם בשר לשולחן השבת. מקווים שהצלחנו לתת השראה ובטוחים שתצליחו לתת לכל מנה את הטאץ' המיוחד שלכם!