החלטה לגבי רילוקיישן היא החלטה בעלת השפעות מרחיקות לכת על בני המשפחה, ובייחוד אם אתם מתכננים לבצע את המעבר ביחד עם ילדים. מדובר במעבר אשר דורש הסתגלות גם מבחינה של שינוי הסביבה המשפחתית והחברתית, פערי שפה וכן אתגרים הנובעים מעצם השינוי של מעבר למדינה אחרת. אם אתם מתכננים לבצע רילוקיישן כמשפחה, צריך להיערך לכך מראש, מתוך מטרה להימנע ממצוקה המגיעה לידי ביטוי ברגרסיה התנהגותית, קושי חברתי וכן חוסר שייכות שעשוי להשפיע באופן ניכר על היכולת להשלים את המעבר בצורה חלקה. כיצד ניתן לסייע לילדים להתמודד? להלן מספר דגשים חשובים.

שיחות עם בני המשפחה

רצוי שלא לחכות לדקה התשעים אלא להתחיל כבר בישראל לשוחח עם הילדים על המעבר ועל פרטים אשר נועדו להפחית את החששות שלהם מפני מעבר לחו"ל במסגרת של רילוקיישן. לפני שאתם מושיבים את הילדים לשיחה משפחתית, התייעצו עם פסיכולוג ילדים אשר יכול לתת לכם את הכלים לפתוח בשיחה מעמיקה, ובגובה העיניים.  כדאי לשתף אותם כמה שאפשר בכל התהליך – החל ממועד הטיסה ו ולתת להם להסתגל לרעיון בקצב שלהם ועם שימת דגש על מסרים אחידים מצדכם ההורים שנועדו את הבלבול והחשש הטבעי מפני המעבר.

לימודי שפה

אחד מהאתגרים הבולטים של משפחות עם ילדים בעת מעבר במסגרת של רילוקיישן הוא ללא ספק הנושא של השפה. מדובר בנקודה רגישה, מאחר ופערי שפה יוצרים ריחוק ואף עלולים להשפיע על הביטחון של הילדים ליצור קשרים  חברתיים במסגרות, בין אם מדובר בגן או בגילאי יסודי ותיכון. על כן, רצוי לתאם לילדים שיעורי שפה עם מורה כבר בישראל או ללמד בעצמכם, וכן לפעול גם באופן עצמאי על ידי לימוד של הילדים את השפה החדשה כבר כאן בארץ. כאן תוכלו למצוא מדריך המציג כיצד ללמד את הילדים אנגלית מהבית, לטובת תרגול. ככל שהילדים ילמדו את השפה במהירות, כך ניתן יהיה להפחית את פערי השפה ולקדם אותם גם מבחינה חברתית ולימודית.

 

 

התארגנות בישראל

מומלץ להכין את הילדים באמצעות התארגנות המתבצעת במסגרת של הצגת המדינה החדשה שבה אתם עתידים לגור, החל מתמונות של שכונת המגורים, הבית החדש, החדרים שלהם וכל אלמנט ויזואלי אשר יכול לסייע לילדים להבין כיצד החיים שלכם כמשפחה עתידים להיראות במסגרת רילוקיישן. בנוסף, נצלו את ההזדמנות לטובת פעילות משפחתית המתבצעת באמצעות טבלה, עליה מסמנים בכל יום את מספר הימים שנותרו עד לטיסה.

אריזות משותפות

חלק מהותי בתהליך ההכנה כולל כמובן את האריזה. אם מדובר בילדים בוגרים, תנו להם לבחור את החפצים שהם מעוניינים לקחת איתם. הדגש שלכם צריך להיות על שיתוף מלא הכולל בין היתר גם במסגרת של שאלות בנוגע לציוד שהם רוצים לקחת איתם, ואיזה חפצים אפשר להשאיר כאן בישראל, או לתרום הלאה. בנוסף, קחו איתכם חפצים וצעצועים אישיים המעניקים תחושה של בית ושייכות, רצוי בתיק נפרד שהילדים יכולים לקחת כבר בזמן הטיסה.

לסיכום

המדריך אותו הצגנו לכם כאן מהווה הזדמנות להכין את הילדים לקראת מעבר במסגרת של רילוקיישן. זכרו כי הכנה מוקדמת כבר כאן בישראל היא המפתח שיעניק לכם את היכולת ליצור מעטפת מתאימה בעבור הילדים, ובכך גם נחיתה רכה בעבור כל בני המשפחה. בנוסף, הצטרפו לקבוצות ברשתות החברתיות של משפחות ברילוקיישן, שם תוכלו למצוא שפע של טיפים שיסייעו לכם לטובת הכנה של הילדים ובני המשפחה לקראת אירוע משמעותי ודרמטי כמו מעבר למדינה זרה.