הליך המיון והגיוס לצה"ל הוא הליך ארוך ומורכב המתבצע במספר שלבים. כיצד תוכלו להתכונן בצורה הטובה ביותר? להלן המדריך המלא לקראת הגיוס של הילדים.

הילד מתגייס: כל מה שרציתם לדעת, רגע לפני יום המיון

הליך גיוס הצבא השתנה באופן משמעותי בעשור האחרון, לא מעט בזכות הקדמה הטכנולוגית אשר מאפשרת לכל מלש"ב להתכונן בצורה נכונה טובה יותר לקראת יום המיון והליך הגיוס. אם בעבר שירות צבאי נתפס כתקופה קצרה אותה נדרש למצות, כיום רבים מבינים כי למסגרת הצבאית יש משמעות אדירה גם בעתיד מבחינת היבטי קריירה, ועל כן הכנה מוקדמת יכולה בהחלט לסייע לצורך קבלה לתפקידים יוקרתיים ובכירים שמעניקים לא רק תחושה של ערך מוסף אלא גם הבנה כי הפלטפורמה הצבאית מהווה הזדמנות למימוש ערכו של הילד והפוטנציאל הגלום בו. כל צעיר במדינת ישראל מקבל מרשויות הצבא זימון להתייצבות בלשכת הגיוס, לצורך צו ראשון. צו ראשון הוא השלב הראשון והבסיסי בתהליך המיון הצה"לי, והוא כולל שורה של מבחנים אשר נועדו לבחון את היכולת השכלית של המועמדים לגיוס. בהתאם לכך, נקבע דפ"ר. דפ"ר הוא למעשה דירוג פסיכוטכני ראשוני המבוסס על שורת מבחנים כאשר טווח הציונים נע בכפולות של 10, ומתחיל ב 10 לציון הנמוך ביותר ועד ל 90 בעבור הציון הגבוה ביותר. על מנת שילדכם יגיע מוכן ככל האפשר למבחנים, רצוי לבצע הכנה  לקראת הצו הראשון והמבחנים דרך אתרים מתמחים שהוקמו בדיוק למטרה הזו, ודרכם ניתן להתכונן בצורה טובה למבחנים. נוסף לכך, בשנים האחרונות נפתחו מספר קורסים בתשלום שמאפשרים למלש"בים לקבל הכוונה נכונה לקראת המבחן, לא רק בהקשר של הלמידה עצמה אלא גם פיתוח של ביטחון עצמי ועמידה מול קהל, כחלק מהראיונות הפרונטאליים שגם הם משמעותיים מאוד ביום המיון.

שינוי תאריך התייצבות באופן דיגיטלי

אם בעבר מלש"בים נדרשו לפנות בפקס לצורך דחיית התייצבות לקראת צו ראשון, כיום ניתן לבצע את התהליך באופן קל ופשוט דרך אתר מיטב. כל שצריך לעשות הוא להזין את הפרטים האישיים, לבחור את התאריך שנוח להתייצבות ובאופן קל ופשוט לשנות את תאריך הזימון. נוסף לכך, דרך האתר ניתן להזין את הפרטים האישיים וכן מסמכים וטפסים ללא צורך בשליחת טפסים מסורבלת דרך המתנה לנציג.

מילדים לבוגרים: הכירו את הליך המיון והגיוס לצה"ל

יום המא"ה – שלב חשוב בדרך לגיוס

יום המא"ה הוא יום מיון המתבצע לבנות בלבד, דרך מרכזי מדעי ההתנהגות. במסגרת היום חושפים את הבנות לתפקידים השונים, תפקידי עורף לצד תפקידים קרביים, כמו גם מעניק הזדמנות נוספת להפגין את הכישורים האישיים, דרך ראיונות אישיים כמו גם קבוצתיים. מדובר בהתייצבות חד פעמית והיא בגדר חובה, כאשר היום עצמו כולל בין היתר סימולציות, מבחנים ממוחשבים ועוד. מדובר ביום קריטי במיוחד בעבור מתגייסות מועמדות שהקב"א (קבוצת איכות) שלהן הוא נמוך, ועל כן רצוי מאוד להתכונן לקראת היום דרך מבחנים ממוחשבים אותם ניתן להוריד ולתרגל.

ימי מיון ליחידות מובחרות

חלק מהותי מתהליך המיון הצה"לי כולל גם ימי מיון ספציפיים בעבור יחידות מובחרות, הן בעבור נשים והן בעבור גברים. רוב ימי המיון הללו חסויים לציבור ולא ניתן לדעת בדיוק כיצד הם מתרחשים, אולם אנחנו כן יכולים לספר כי הם כוללים מבחנים ממוחשבים וכן עבודה פיזית מאומצת שנועדה לבחון את סרגל המאמצים, בהתאם לפרופיל הרפואי (97 בעבור מועמדים קרביים) ועל כן הכנה לקראת ימי המיון כוללת בין היתר אימונים גופניים סדירים כמו גם אפשרות להצטרף לקבוצות של נערים ונערות שמתכוננים יחדיו, ובהתאם לכך יוצרים קבוצה חזקה שמגבירה מאוד את המוטיבציה.

יום הגיוס

לאחר סיום כל שלבי המיון מגיע השלב האחרון – יום הגיוס. ימי הגיוס נקבעים מראש ע"פ מחזורי גיוס ותפקידים ספציפיים, וזאת לאחר מילוי המנילה אותה מקבלים בדואר או דרך כניסה לאזור האישי באתר מיטב. מדובר ביום מרגש ומלחיץ כאחד, ועל כן חשוב להעניק תמיכה לנער/נערה דרך התייצבות של כל בני המשפחה והחברים בלשכת הגיוס, כאשר ניתן בהחלט גם לכתוב מכתב אישי אותו הם יוכלו לקרוא לאחר הגעתם לבסיס. בכך, מסתיימים כל השלבים ונותר השלב החשוב ביותר – שירות משמעותי בצבא הגנה לישראל, למשך תקופה של בין שנתיים וחצי ועד שלוש שנים.