במהלך ההיריון ולקראת הלידה ישנה התרגשות עצומה, אך גם חששות ופחדים שהלידה לא תעבור כראוי או שייגרם נזק ליולדת או לעובר. כדי להגיע כמה שיותר מוכנים לרגע הלידה, חשוב להכיר את הסיבוכים האפשריים ולהיות מוכנים לקראתם. במאמר שלפניכם פירטנו אודות שלושה סיבוכים נפוצים בלידה, וכיצד אפשר להתמודד איתם.

רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית מוגדרת כאי-נקיטת אמצעי הזהירות הסבירים והנדרשים במהלך ביצוע בדיקה או טיפול, אשר גרמה נזק למטופל. רשלנות רפואית בלידה מתייחסת להפרה של חובת הזהירות מצד הגורמים הרפואיים שטיפלו באישה במהלך ההיריון והלידה, כמו הגניקולוג, רופא מומחה או אחות מצוות הסיעוד, אשר בעקבותיה לא ידעו ההורים של התינוק כי בריאותו של העובר אינה תקינה וכי עלול להיוולד להם ילד עם מוגבלות.

במקרים בהם נולד ילד עם מומים מולדים או עם תסמונת גנטית, אפשר לבדוק האם רופא הנשים או גורמים רפואיים אחרים אשר ביצעו את מעקב ההיריון או טיפלו באישה ההרה, ביצעו את תפקידיהם כראוי. במצבים בהם היה ניתן לגלות מומים או מחלה עוד במהלך ההיריון אך לא בוצעו הבדיקות המתאימות, ייתכן ותהיה קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בהיריון, שכן אם דבר מחלתו של העובר היה מתגלה טרם הלידה ההורים היו יכולים לשקול את המשך ההיריון, כשכל המידע הרלוונטי מצוי בפניהם. מידע על רשלנות רפואית בלידה תוכלו לקבל באתר Lawtip.

 

 

תסחיף מי שפיר

תסחיף מי שפיר מתייחס לתסמונת שמתרחשת עקב חדירה של נוזל מי השפיר לתוך מחזור הדם של האם, במהלך או בסמוך ללידה, הגורמת לתגובה אלרגית חריפה שבמהלכה מפריש גוף האם חומרים שתפקידם להילחם בפולשים הזרים. התגובה הזו גורמת לאי יציבות של מערכת הדם-לב-ריאה, מעלה את לחץ הדם בריאות ועלולה לגרום לאי ספיקת לב – קריסה של הלב הימני ובהמשך גם הלב השמאלי, מה שיוצר מצוקה נשימתית קשה המאופיינת בכיחלון, דימום נרחב, אובדן הכרה ובמקרים קשים גם שקיעה בקומה.

כתגובה לתסחיף מי שפיר, הרופאים מעניקים טיפול תומך, מייצבים את מצבה של האישה, תומכים במערכת הנשימה שלה באמצעות חיבורה למכונת הנשמה, תומכים במערכת הלב-ריאה באמצעות חיבור למכשיר אקמו, וכן נותנים מענה לבעיות במערכת הקרישה.

לידת ואקום

לעיתים רחוקות, יש צורך ליילד בעזרת מכשירי ואקום ומלקחיים בלידה הנקראת לידת ואקום. לידה זו נעשית במקרים בהם יש שינויים במוניטור המעלים חשד לקיפוח עוברי, כשהשלב השני של הלידה מתארך מעבר למקובל, כשהיולדת סובלת ממחלת לב קשה או מותשת ולא מסוגלת לשתף פעולה וללחוץ.

המלקחיים בלידת ואקום עשויים ממתכת וכוללים שני להבים המחוברים במרכזם, המונחים לצד ראש העובר. מכשיר הוואקום מורכב מכיפה המונחת על החלק האחורי של הגולגולת של העובר, ובעזרת צינור המחובר למכשיר חשמלי מוצמדת לקרקפת. יילוד העובר נעשה במשיכה, בתיאום עם הצירים וכמעט ללא הפעלת כוח. בדרך כלל בלידת ואקום נעשה חתך באזור החיץ במהלך הלידה.

לסיכום

במהלך ההיריון והלידה עלולים להיות סיבוכים כמו תסחיף מי שפיר, מצבים שמצריכים לבצע לידת ואקום, או מצבים בהם מתקיימת רשלנות רפואית בלידה. חשוב להכיר את כל הסיבוכים האפשריים בלידה, כדי לדעת כיצד אפשר לטפל בהם וכדי שהלידה תעבור בצורה בטוחה ושלווה ככל האפשר.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.