כאשר הילדים מגיעים לגיל בו מותר להם לנהוג, הם לרוב קופצים על ההזדמנות, לא מבזבזים שנייה ומייד מוציאים רישיון נהיגה. עבור ההורים, הדבר הזה מתקבל בדרך כלל ברגשות מעורבים. מחד, ישנה בהחלט שמחה על כך שהילדים יהפכו לעצמאיים, יוכלו לדאוג לעצמם ולהגיע ממקום למקום ואפילו לעזור מעט במטלות הבית השונות, ומצד שני אין ספק שזה גם מעלה חשש. האם הילד יודע לנהוג כמו שצריך ויוכל לשמור על עצמו? האם הוא יצליח לשמור על הרכב ולא יגרום לו לנזקים מתוך חוסר הניסיון והותק שלו על הכביש? האם הביטוח השנתי שצריך לשלם יעלה באופן משמעותי? ובכן, אין ספק שפוליסת הביטוח היא המפתח לשקט נפשי בתחום הזה ועל כן אנו רוצים לחלוק כמה טיפים להורים שיעזרו למצוא ביטוח טוב במחירים משתלמים.
נהג צעיר ונהג חדש
ראשית, בואו ננסה להבין את ההגדרות השונות על מנת שנוכל להבין איך נקבעים תעריפי הביטוח. נהג צעיר הוא כל נהג עם רישיון שגילו הוא החל מהגיל המינימלי האפשרי להוצאת רישיון ועד לגיל 24. נהג חדש לעומת זאת הוא כל נהג עם ותק נהיגה של עד שנתיים. כלומר, נהג יהיה בשלב מסוים גם נהג חדש עד שיצבור ותק של שנתיים על הכביש, אבל נהג חדש לא חייב להיות גם נהג צעיר. אם אתם לא מבינים בדיוק איך זה עובד, תוכלו למצוא מידע בנושא נהג חדש באתר הרלב"ד. למה אנחנו מספרים לכם את כל זה? כדי שתבינו שמחירי הביטוח נגזרים באופן ישיר מהסטטוס האישי של כל נהג. כך למשל, על אף שנהג בין 18 ונהג בן 23 נחשבים שניהם לנהגים צעירים, מחיר הביטוח שלהם יהיה ככל הנראה שונה.
מה ההבדל במחירים?
בואו ניקח לדוגמא מחיר של ביטוח חובה על רכב מודל 2016 עם מנוע בנפח של 1600 סמ"ק. עבור נהג ותיק בגיל 40 מחיר ביטוח החובה יעמוד על 1300 שקלים בממוצע. כמה ישלם נהג צעיר עם אותו הרכב בדיוק? בממוצע 2600 שקלים, כפול מהמחיר למעשה. אין ספק כי מדובר בהבדל משמעותי, בוא וננסה להבין למה הוא קיים.
מדוע הביטוח של נהג צעיר וחדש יקר יותר?
צריך להבין שחברות הביטוח עובדות על פי סטטיסטיקות. מכיוון שמבחינה סטטיסטית, נהגים חדשים ונהגים צעירים מעורבים בתאונות באחוזים גבוהים יותר מנהגים אחרים, מחירי הביטוח לנהגים כאלו הם תמיד גבוהים יותר ובאופן כללי נראה שאין איך לשנות את זה. האם זה אומר שנגזר עלינו לשלם מחירים כל כך גבוהים? לא בהכרח. הנה כמה רעיונות.
ביטוח לתקופה קצובה
בניגוד למבוגרים שמשתמשים בכלי הרכב על בסיס קבוע יותר, נראה כי בני נוער לא נוהגים בתדירות גבוהה, במיוחד אלו שנמצאים במהלך השבוע בצבא. על כן, האפשרות הטובה ביותר היא לרכוש ביטוח נקודתי לזמני הנסיעות. ניתן לעשות זאת באופן פרטני בכל פעם שהילד או הילדה רוצים להשתמש ברכב וכבר היום ניתן למצוא חברות ביטוח שעובדות במודל של "נסעת – שילמת". כלומר, דרך אפליקציה ניתן להגדיר מתי נוסעים ברכב, כך שהנהג מבוטח אך ורק בזמן הנהיגה.
כמו כן, גם אם אתם לא בוחרים בדרך הזו, אנו ממליצים לבצע השוואת מחירים מקיפה ולקבל הצעות מחיר מלפחות 4 חברות ביטוח שונות. כך תוכלו למצוא את הביטוח המשתלם ביותר עבור נהגים חדשים וצעירים. זכרו שככל שעוברות השנים ונצבר ותק ללא תביעות, כך ירדו בהתאמה מחירי הביטוח. סעו בזהירות!