בשנים האחרונות נרשם זינוק במספר התביעות בגין רשלנות רפואית בהיריון ולידה. מדובר בתביעות מורכבות מאוד להוכחה, ועל כן נדרש לבצע ניהול תביעה באופן מושכל. בכדי לסייע, איגדנו המדריך לצורך קבלת פרטים אודות הגשת תביעה וקבלת פיצוי.

ניהול תביעת רשלנות רפואית בהיריון ולידה: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול

תקופת ההיריון והלידה מהווה ללא ספק את התקופה המרגשת והמלחיצה ביותר בחייה של כל אישה. לצערנו, לעיתים מתרחשת פגיעה באם או בעובר כתוצאה מרשלנות רפואית לכאורה מצד הצוות המטפל. מאחר וענף רפואת הנשים מורכב מהתמחויות שונות, לא פעם נשים מחליטות שלא להגיש תביעה ונותרות עם נזקים שמשפיעים על איכות חייהן ועל איכות חיי העובר בחייו הצעירים והבוגרים. מאחר ומדעי הרפואה מאפשרים לפקח על התהליך באופן מלא ומדויק יותר מאי פעם, התרשלות מצד הצוות המטפל מהווה עילה לתביעה שבמסגרתה ניתן לתבוע ולקבל בהתאם פיצויים, זאת בתנאי כי אכן הוכח כי קיים קשר סיבתי הנזק לבין הרשלנות.  מקרים שנחשבים כרשלנות רפואית בהריון ולידה הם רבים, כאשר ברוב המקרים של רשלנות  התרחשה על רקע של חוסר תשומת לב וזהירות מצד הרופא, בייחוד בכל הקשור להפניה לבדיקות רפואיות, טעות בפענוח של בדיקה כמו גם אי מתן הסבר גלוי אודות סיכונים הטמונים בביצוע בדיקות, כמו בדיקת מי שפיר לדוגמה. בנוסף לכך, מעקב היריון שלא התבצע בצורה מקצועית מהווה גם הוא סיבה לתביעה בגין רשלנות, ועל כן בכדי לבצע מימוש זכויות מלא ולהגיש תביעה נדרש לגשת לעורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית בהיריון ולידה, לצורך בחינת המקרה באופן יסודי ובהתאם לכך קבלת החלטה לגבי הגשת תביעה וכן קביעת גובה הפיצוי.

רשלנות רפואית בהיריון ובלידה מה עושים מכאן

מהם השלבים הנדרשים בתהליך הגשת תביעה?

ראשית כל, רצוי לפנות לעורך דין בעל המלצות מוכחות בתחום כמו גם עורך דין שמנוסה בהגשה של תביעות מהסוג הזה. במסגרת הפגישה עם עורך הדין נדרש להגיע עם מסמכים שתומכים בטענות, כאשר זה הזמן להסביר כי ע"פ חוק זכויות החולה ניתן לדרוש את המסמכים הרפואיים הכוללים בין היתר את מעקב ההיריון והבדיקות באופן מיידי. המסמכים הללו חשובים מאוד לצורך הוכחה כי אכן הצוות הרפואי התרשל בתפקידו, כאשר תפקידו של עורך הדין הוא להעביר את המסמכים לרופא מומחה שבודק את התנהלות הצוות/רופא ובהתאם לכך קובע בחוות דעת מפורטת האם אכן התרחש מצב של רשלנות רפואית. חוות הדעת של הרופא חיונית והיא בעלת משקל משמעותי בהליך התביעה, בשל העובדה כי בתי המשפט נוטים לראות בחוות הדעת הזו כמשמעותית בקבלת ההחלטה, ועל כן מדובר בנדבך חשוב ומשמעותי. לאחר קבלת חוות הדעת יגבש עורך הדין תביעה אותה ניתן יהיה להגיש בבית המשפט או לחילופין לפנות להליך גישור.

מדוע הליך גישור מהווה דרך מצוינת לקיצור הליך תביעה?

מאחר והעומס המוטל על בתי המשפט גדל בצורה משמעותית, לא פעם הליך תביעה של רשלנות רפואית נמשך זמן רב ולעיתים שנים. מאחר ומרכיב הזמן הוא קריטי, הפנייה להליך של גישור יכול בהחלט לסייע לקידום ההליך אל מול המוסד הרפואי בו הרופא/צוות עובד, מתוך מטרה להוביל בסופו של דבר להגעה להסכמות ובהתאם לכך קבלת פיצוי המקובל על שני הצדדים. רק דרך ייעוץ משפטי המבוסס על ניסונו של עורך הדין תוכלו להוביל בסופו של דבר לסיום ההליכים בהקדם. בהתאם לכך, תוכלו לנצל את כספי הפיצוי לטובת שיקום ותמיכה, כולל מעטפת רגשית בעקבות המקרה המצער.