מזון תוצרת בית הוא מזון איכותי המעניק לתינוק את המינרלים, ויטמינים וברזל לצורך התפתחות תקינה. מתלבטים לגבי המתכון המוצלח ביותר? להלן 5 מתכונים שכל אחד יכול להכין, בקלות!

מזון תוצרת בית: כל אחד יכול

אין ספק כי נושא ההתפתחות של תינוקות מהווה את אחד הפרמטרים החשובים ביותר, וזאת בשל העובדה כי כל אחד מאיתנו רוצה להעניק לתינוק את הטוב ביותר. למעשה, היום בזכות מתכונים ברשת כמו גם בשלנים חובבים ניתן לראות טכניקות פשוטות המבוססות על חומרי גלם איכותיים בשילוב של מכשירי חשמל המאפשרים לבצע את תהליך הבישול באופן קצר, נוח ונגיש. כך לדוגמה,  מעבדי מזון הם כלי נוח מאוד לעבודה – בייחוד כאשר מדובר בצורך לרסק את המזון של המזון באופן מהיר. את  המתכונים ניתן להכין בעבור שלב הטעימות, שלב הכרחי וחשוב הנועד לחשוף את התינוק לסוגים שונים של מזונות – ובהתאם לכך גם להגדיל את הכמויות. בכדי לסייע לכם, להלן חמישה מתכונים מוצלחים, תוצרת בית:

מחית תפוחים

מקלפים את התפוחים (אפשר לבחור כל סוג של תפוח) ומוציאים את הגרעינים עד שנותר בשר תפוח נקי. לאחר מכן חותכים את התפוח לפרוסות, ומאדים את התפוחים בסיר של מים רותחים. לאחר שהתפוחים הפכו להיות רכים, מכניסים אותם לתוך מעבד המזון עד שנוצר תערובת חלקה. מומלץ להוסיף חלק ממי הבישול בכדי להפוך את התערובת לחלקה יותר. לשדרוג הטעם ניתן להוסיף מעט מאוד קינמון, ויש לכם מתכון מושלם בעבור תינוקות.

5  מתכונים - למזון תינוקות תוצרת בית

מחית בננה ורסק תפוחים

מקלפים 2 תפוחים ומוציאים את הגרעינים כמו גם את הקליפה. מאדים את התפוחים בסיר עם מים, ולאחר מכן מכניסים אותם לתוך מעבד מזון ביחד עם בננה אחת בשלה אותה מעכתם באמצעות מזלג. ניתן להוסיף מים או פורמולה של מזון תינוקות.

מרק בטטות

שוטפים היטב 2 בטטות בגודל בינוני. באמצעות המזלג נעשה חורים בתוך הבטטה עצמה, ולאחר מכן נכניס את הבטטות לתוך התנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבטטה, ומכניסים את הליבה לתוך בלנדר. תוך כדי מוסיפים מעט מים, ולאחר שהמרק מתקרר ניתן להגיש אותו לתינוק.

פירה אבוקדו ובננות

לתוך הבלנדר מכניסים חצי כוס של בננות בשלות ביחד עם חצי כוס של אבוקדו בשל כאשר הוא כבר מקולף ופרוס, חצי כוס מים וכפית של חומץ תפוחים. לאחר כחמש דקות לערך במהירות גבוהה תוכלו לראות כיצד נוצר פירה אחיד וטעים במיוחד לתינוק שלכם.

פירה עוף

מטגנים חזה עוף כאשר הוא נקי בשמן זית למשך רבע שעה, עד שהוא הופך לזהוב. לתוך בלנדר מוסיפים את חתיכות החזה, כוס מים אחת, וכפית של עשבי תיבול. מחכים שהעיסה תתגבש ומגישים. שיהיה בתאבון!